Beko BK 20 HP LCD Arıza Kodları

Makalemizde yazdığımız bilgiler Beko BK 20 HP LCD – Beko BK 20 HPT LCD – Beko BK 26 HP LCD model kombiler için geçerlidir.

E01 Arızası Başarısız ateşleme problemi.

Çözüm Kombi bu hata kodunu veriyor ise ateşlemeyi yapmıyor anlamına gelir. Bu durumda ilk olarak gaz kontrolü sağlamalısınız. Gaz vana girişleri doğrusu vanaları açık ise kombide mesele vardır. Bu durumda Beko Servisi’ni arayarak yardım almalısınız. Kombide iyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında mesele olabilir, gaz valfi arızalı olabilir ya da elektronik kart problemi yaşanıyor olabilir. Beko Servisi ekipleri arıza tespiti sonrasında çözüm elde edecektir.

E02-F02 Arızası Hatalı alev oluşum problemi.

Çözüm Alevin doğru şekilde oluşmadığını belirten arıza kodlarıdır. Bu durumda kullanıcı olarak ilkin cihazınızı resetlemelisiniz. Resetleme uygulamasını 3 kez yine etmelisiniz. Gene de netice alamıyorsanız kesinlikle servis yardımı almalısınız. İyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe ya da anakartta mesele olabilir. Net teşhis ve çözüm için işin uzmanından yardım almalısınız.

E03 Arızası Aşırı ısınma problemi.

Çözüm Kombide aşırı ısınma durumunun söz mevzusu bulunduğunu belirtir. Şu demek oluyor ki su sıcaklığının olması ihtiyaç duyulan seviyenin fazlaca fazlaca üzerine çıktığını ve bu sebeple cihazın bloke durumda bulunduğunu belirtir. Bu arıza durumunda ilkin kombi basıncının düşük olmadığından güvenilir olmanız gerekir. Susuz emek verme sağlamış oldu ise bu sebeple de mesele yaşanıyor olabilir. Basıncı düşük ise su basın. Aygıt petek konumunda bu problemi yaşattı ise petek vanalarına bakın ve açık olduğundan güvenilir olun. En azından 3 peteği kullanır durumda olun. Sonrasında maksimum 3 resetleme işlemi uygulayın. Netice değişmiyorsa eğer servis yardımı alın. Ana eanjörün kireçlenmesi ya da tıkanması, üç yollu vananın konum değiştirmesi ya da ortada kalması, kombi tesisatının tıkanması, pompanın emek verme esnasında sıkışması, kalorifer filtresinin tıkanması benzer biçimde durumlarda bu mesele yaşanabilmektedir. Net tespit ve çözüm için Beko Servisi ekibinden yardım almalısınız.

E04-E05-E06-F23 Arızası Prosestat problemi.

Çözüm Kombide hava akımının sağlanmasına destek olan prosestat da mesele bulunduğunu belirten arıza kodlarıdır. Bu 4 arıza kodunun anlamı da aynıdır. Yalnız mesele yalnız prosestat ile ilgili değildir. Bacanın yerinden çıkması, fanın arızalı olması, anakartta mesele olması benzer biçimde durumlarda da bu sorunla karşılaşılabilir. Bu benzer biçimde durumlarda probleminin net tespitini yapmak adına servis yardımı almalısınız.

E08-E82 Arızası İyonizasyon problemi.

Çözüm İyonizasyon problemi alev hissetmeme problemi olarak da bilinmektedir. Aygıt ateşleme yapar fakat alev hissedilmez. Bu benzer biçimde durumlarda resetleme işlemi uygulamalısınız. Maksimum 3 resetleme işlemine nazaran gene de sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız. İyonizasyon elektrodunun yanı sıra gaz valfinde yada elektronik kartta da mesele olabilmektedir. Yerinde görülmesi ihtiyaç duyulan bir arıza durumu olduğu unutulmamalı kesinlikle servis yardımı alınmalıdır.

E09 Arızası Gaz valfi geri besleme problemi.

Çözüm Kombide bu şekilde bir sorunla karşılaştığınız vakit yapmanız ihtiyaç duyulan ilk olarak resetleme uygulaması olsun. En fazla 3 resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında mesele devam ediyorsa eğer gaz valfinde yada elektronik kartta mesele olabilir. Net tespit ve müdahale için servis yardımı almalısınız.

E12-E21-F25 Arızası Elektronik kart problemi.

Çözüm Kombinin beyni olarak kabul edilen ve kombide bulunan parçaların çalışmasında katkıda bulunan komut aldıkları elektronik kartın arızalı bulunduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda cihazdan bir performans beklenilemez. Kart arızalı olduğundan hiçbir parça çalışmak için emri karttan alamaz. Bu sebeple de kombi her iki konumda da çalışmaz. Kombinin emek harcaması adına da kart onarım ya da değişiklik uygulaması gerekebilir. Bunun için Beko Kombi Servisi’nden yardım almalısınız.

F13 Arızası Reset kilitlenmesi problemi.

Çözüm Kombide bulunan reset butonuna olması gerekenden uzun süre bastığınızda parçanın kilitlendiğini belirten arıza kodudur. Bu durumda reset düğmesine tekrardan basmayı deneseniz de muhtemelen netice alamayacaksınız. Önerimiz şalterinden kapatıp birkaç saniye sonrasında tekrardan açmanızdır. Probleminin düzeldiğini görmüş olacaksınız.

F22 Arızası Düşük voltaj problemi.

Çözüm Beko kombide bilhassa de kış aylarında karşımıza çıkan hata kodlarından biridir. Şebeke voltajında meydana gelen dalgalanmalar sebebi ile kombiye gelen voltajın şu anlık düşük bulunduğunu belirtir. Bu durumda bir süre kadar voltajın düzene girmesini beklemelisiniz. Voltaj düzelmesine karşın mesele devam ederse servisi aramanız gerekmektedir. Düşük gelen voltaj sebebi ile kombi elektronik kartı hasar görmüş olabilir. Bu duruma sadece servis ekipleri müdahale edebilir. Bu problemi tekrar yaşamamak adına da ya da probleminin asla yaşanmaması adına voltajı düzenleyen regülatörü kullanabilirsiniz.

F31 Arızası Merkezi ısıtma sensör problemi.

Çözüm Cihazın kalorifer ısısını ölçme görevindeki sensöründe mesele bulunduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda yalnız kalorifer sensöründe değil, sensör kablolarında ve borularında da mesele olabilmektedir. Kablolardaki kopukluk, kısa dönem durumlarında ya da borularda nemlenme durumlarında da bu mesele yaşanır. Bu durumda net tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

F32 Arızası Dış hava sensör problemi.

Çözüm Beko kombilerin her birinde dış hava sensörü olmaz. Ender yer edinen bir parçadır. Kombiye monteli değildir. Dışarıda yer alır ve dış ortamın sıcaklığına bağlı kombiyi çalıştırır. Dış hava sensörü var ise arızalı bulunduğunu belirten bir arıza kodudur. Yalnız dış hava sensörü olmasa da bu mesele yaşanabilmektedir. Bu benzer biçimde durumlarda da elektrik aksağında mesele var anlamına gelir. Net tespit ve çözüm için kesinlikle Beko Servisi yardımı almalısınız.

F33 Arızası Kullanım suyu sensör problemi.

Çözüm Kombide sıcak su derecesini ölçen sıcak su sensöründe mesele bulunduğunu belirtir. Bu durumda sıcak su sensörünün yanı sıra; sensör kablolarında kopma-kısa dönem, sensör borularında rutubet benzer biçimde durumlarda da bu mesele yaşanabilir. Bu benzer biçimde durumlarda kesinlikle uzman yardımı almak gerekir.

F37 Arızası Düşük su tazyik problemi.

Çözüm Kombi tesisatındaki suyun noksan bulunduğunu gösteren arıza kodudur. Kombi su ile de çalmış olduğu için su kıymeti tazyik ya da bar olarak adlandırılmaktadır. Kombide olması ihtiyaç duyulan su tazyik kıymeti 1 barın altına düşmüş olduğu vakit Beko kombi ekranında bu hata kodu belirir. Kullanıcı olarak bu durumda cihazın ihtiyacı kadar (1,5 bar kadar) su basmanız gerekmektedir. İşlem kombi altında bulunan doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirerek açabilirsiniz. Çevirdiğiniz vakit kombiden su sesi gelir ve su dolumu adım atar. Su basım uygulamasından sonrasında aygıt normale dönecektir. Mesele düzelmezse de aleti resetlemeli gene bir düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

F59 Arızası Gaz valfi problemi.

Çözüm Kombide ateşlemeye destek olan mühim parçalardan biri gaz valfidir. Bu hata kodu da gaz grubu, gaz armatörü olarak da malum gaz valfinde mesele bulunduğunu gösterir. Aygıt bu durumda sıcak su sağlamaz ve ateşleme yapamadığı için petekleri de ısıtmaz. Ilk olarak aleti birkaç kez resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında netice alamıyorsanız eğer kesinlikle Beko Servisi’ni arayarak yardım almalısınız.

0 0 votes
Sayfa Reytingi
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x