Klima Su Akıtıyor
Klima Neden Su Akıtır?
Klima birçok sebeple su akıtabilmektedir. Ancak günümüz klimaları iç ve dış üniteden oluştuğu için bu sorunu her iki üniteyi de ele alarak açıklamak gerekir. Aşağıda tüm detaylar sunulmuştur.
Klima Dış Üniteden Su Akıtıyor
Klimaların iç ünitesinde var olan nem, gider borusu ile dışarıya gönderilmektedir. Dış ünite montajı doğru yapıldı ise su akması durumu normaldir. Montajında bir sorun var ise ve dış üniteden su gelmiyorsa bu durumda doğru montaj için servis yardımı alınmalıdır.
- Klima soğutma modunda ise bakır boruların bağlantı elemanlarında havadaki neme bağlı yoğuşmadan kaynaklı su akıntısı olabilmektedir. Klima ısıtma modunda ise çalışırken ya da klima otomatik buz çözme yani defrost işlemi sırasında dış üniteden su akıtabilmektedir. Bu normal bir durumdur. defrost modunda ise buz çözme işlemi bittikten sonra su akıntısı kesilecektir.
Klimaların dış ünitesinden gelen suyun normal olduğunu bu açıklama ile belirtebiliriz. Önemli olan dış ünitesinden değil iç ünitesinden su geliyor olmasıdır. Dış üniteden su geliyor ise bu durumu normal olarak kabul ediyoruz ve cihazınızı bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.
Klima İç Üniteden Su Akıtıyor
Klima iç üniteden su akıtıyor ise bu normal bir durum değildir. Bu sorunun birçok sebebi bulunmaktadır. Bu sebepleri sıralamak gerekirse eğer;
- Klima gazı eksik olabilir
- Klima gazı fazla olabilir
- İç ünite dengede olmayabilir
- İç ünite peteği kirlenmiş olabilir
- Drenaj hortumu tıkanmış olabilir
- Drenaj hortumu delik olabilir
- İç ünite su tası tıkanmış olabilir
- İç ünite tası delik olabilir
- İç ünite plastik gövdesinde çatlama olabilir
- Drenaj hortumu aşağı meyilli olmayabilir
- İç ünite fanında sorun olabilir
- İç ünite buzlanma yapmış olabilir
DİP NOT: Normalde iç üniteden giden su boşaltma yani drenaj hortumunun ucu açık ve yönü aşağı doğru olmalıdır. Bunu kullanıcı olarak takip etmeniz gerekir. Hortumun ucu tıkalı ise ya da aşağı doğru değilse düzeltme yapabilirsiniz. Hortumun ucu damacana ya da pet şişe içerisine bırakılmışsa damacana ya da pet şişenin içi dolmuştur ve bu sebeple drenaj hortumunun ucu kapanmıştır. Su tahliyesini engelliyor olabilir. Bu durumda da tahliye işlemi olmayacağından suyu iç üniteye veriyor olabilir. Bu kontrolleri servis öncesinde yapmalısınız.