Arçelik DGK 20 HR Arıza Kodları
E01 Arıza Kodu Başarısız ateşleme durumu.
Çözüm Kombiye gelen gazın kesilmesi halinde aygıt kendini emniyete alarak ekranda bu hata kodunu verir. Bu şeklinde durumlarda servis ulaşmadan önce gaz girişlerini denetim edebilirsiniz. Gaz vanalarının açık olması gerekmektedir. Ek olarak kombiye gaz geldiğinden de güvenli olmanız şarttır. Kombiye gaz gelmekte ise R konumlu düğmeye 2 saniye kadar basılı tutup kombiyi resetlemelisiniz. Arıza tekrarında işlemi birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızanın devam ettiğini görürseniz eğer; anakart, gaz grubu ya da elektrotlarda problem olabilir. Bu şeklinde durumlarda arızanın tespit edilerek onarılması için Arçelik Servisi yardımı almanız gerekmektedir.
E02 Arıza Kodu Aşırı ısınma güvenlik termostat problemi.
Çözüm Su sıcaklığının aşırı derecede yükselmesi ve ntc sensörlerin devreye girmemesi halinde bu problem yaşanır. Aygıt bu durumda kendini emniyete alır. Bu şeklinde arıza durumlarında aygıt ilkin R konumlu düğmeye basılı tutularak resetlenmelidir. Resetleme işleminden sonrasında problem düzelmezse eğer aygıt kış modunda ise; kaloriferlerin yanında bulunan vanalar ve aygıt altında bulunan döşem vanaları denetim edilmelidir. Vanalar kapalı şekilde ise açık konuma getirilmelidir. Vanalar açık vaziyette, resetleme sonrasında da sorunda düzelme olmaz ise; ana eşanjör, üç yollu vana yada devir daim motorunda problem olabilir. Kalorifer filtresinin tıkanması ya da tesisatta tıkanma olması halinde de bu problem yaşanabilir. Bu şeklinde durumlarda uzman yardımı almak gerekir. Cihaza kendi çabalarınızla müdahalede bulunmamalısınız.
E03 Arıza Kodu Hava tazyik anahtarı problemi.
Çözüm Atık gaz sistemi ile ilgili bir sorundur. Bu arıza durumunda aygıt artık gazı dışarı gönderemiyor yada taze havayı içeri alamıyor olabilir. DGK 20 HR ve DGK 20 BI model kombiler hermetik olduğundan atık gaz sisteminde; fan, prosestat ve anakart vazife alır. Bu parçaların birinde ya da birkaçında problem olabilir. Bunun yanı sıra bu tür kombilerde baca kısaca hava akım borusu dışarı doğru uzanır. Boyut bakımından bacanın uzun olması yada bacanın yerinden çıkması durumlarında da bu problem karşımıza çıkabilir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmaz. Arıza tespit ve onarımı için kesinlikle Arçelik Servisi yardımı almalısınız.
E04 Arıza Kodu Alev kaybı sebebi ile güvenlik problemi.
Çözüm Cihazda alev kaybı yaşandığını belirten arıza kodudur. Bu şeklinde arıza durumlarında R düğmesine basılarak aygıt resetlenmelidir. Resetleme işleminden sonrasında sorunda düzelme eğer olmazsa eğer servis desteği almanız gerekir.
E05 Arıza Kodu Döşem suyu ntc problemi.
Çözüm Döşem suyu kısaca kalorifer sensöründe problem olabilir. Bu arıza durumunda kalorifer sensör borularında nemlenme, kalorifer sensör bağlantılarında kısa dönem ya da kopma da olabilmektedir. Bu şeklinde durumlarda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan direk servis yardımı almanız gerekir.
E06 Arıza Kodu Kullanım suyu ntc problemi.
Çözüm Kullanım suyu kısaca sıcak su sensöründe problem olabileceğini belirtir. Sensör borularındaki nemlenme, sensör bağlantılarındaki kopma ya da kısa dönem durumlarında da bu problem yaşanabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi açısından uzman desteği almanızda yarar vardır.
E10 Arızası Düşük su tazyik problemi.
Çözüm Sistem su basıncının düşük durumda bulunduğunu belirtir. Kombinin sağ altında monteli durumda olan bar göstergesine bakarsanız eğer 1 bar altında bulunduğunu görebileceksiniz. Bar kıymeti düşük olduğundan yükseltmeniz kısaca cihaza su basmanız gerekir. Arçelik DGK 20 HR/DGK 20 BI model kombinin sağ altında monteli durumda olan “kırmızı doldurma musluğu” nu sola doğru çevirerek bar kıymetini 1,5 e kadar yükseltmelisiniz. Basıncı yükselttiğinizde arıza kodu ekranda silinecektir. Bu durumda direk doldurma musluğunu kapatmalısınız. İşlem sonrası arıza düzelmezse eğer R konumlu düğmeye basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonucunda arıza düzelmediğinde, işlemi yapamadığınızda ya da arızanın sıkça yaşandığı durumlarda servis yardımı alabilirsiniz.
E25-E26 Arıza Kodu Pompa bekletme problemi.
Çözüm Kombide devir daim görevinde olan pompada problem bulunduğunu belirtir. Pompa sıkışmış, devir düşürüyor ya da arızalı olabilir. Teknik açıdan kullanıcı olarak bu arıza durumunda herhangi bir işlem uygulamamalı teknik açıdan arıza tespit ve onarımı adına uzman yardımı almanız gerekir.
E35 Arıza Kodu Alev oluşum problemi.
Çözüm Alev oluşumunda bir problem bulunduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda ilk olarak kombi panelindeki R düğmesine basılı tutularak aygıt resetlenmelidir. Resetleme uygulaması neticesinde arıza durumunda düzelme eğer olmazsa eğer cihaza herhangi bir müdahalede bulunulmadan uzman yardımı almak gerekir. İyonizasyon elektrodu, gaz grubu ya da anakart problemi söz mevzusu olabilir. Net arıza teşhisi ve onarımı için servisi aramanız gerekmektedir.
E96 Arıza Kodu Şebeke gerilim problemi.
Çözüm Düşük voltaj problemi olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza kodudur. Şebeke voltajının düşük gelmesi sebebi ile aygıt kendini emniyete alır ve ekranda bu hata kodu belirir. Bu şeklinde durumlarda aleti resetlemek gerekmez. Otomatik resetleme işlemi uygulanır. Bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemek gerekir. Uzun süre bekleme sonucunda arıza durumunda eğer bir düzelme durumu söz mevzusu olmaz ise bu durumda; anakart yanmış ya da hasar görmüş anlama gelir. Anakart tamiri ya da değişimi için Arçelik Servisi yardımı almak gerekir. Meydana getirilen müdahale sonucunda problem düzelir sadece yeniden edebilir. Bu duruma karşı da yapılması ihtiyaç duyulan şey Kombi Regülatörü kullanımıdır. Düzelteç aleti kullanırsanız eğer voltaj dalgalanmaları yüzünden kombiniz bu arızayı tekrar vermez ve sizler de problem yaşamazsınız.