Kaloriferlerin Altı Isınmıyor

Kaloriferlerin Altı Neden Yanmaz?

Kaloriferlerin kendine özgü çalışma sistemi bulunmaktadır. Bu çalışma sistemi gereği dışarıdan gelen soğuk hava petekten gelen sıcaklık ile karışır, daire içinde hava akımı olur ve petekler bu şekilde ısınır. Yani ısının olmasının %70 sebebi sirkülasyon %30 sebebi yansımadır. Üst kısımlar daha sıcak, alt kısımlar daha serin olur. Üst ve alt kısım arasında genelde 20°C lik ısı farkı olur Bu sebeple alt kısımlar size daha soğuk gelebilir.

Tabi alt tarafı buz gibi olduğu durumlar da söz konusu olabilmektedir. Bu gibi durumlarda önce kombideki kalorifer sıcaklık ayarını kontrol etmek gerekir. Kalorifer sıcaklık ayarı düşük ise yükseltmek gerekir. Yüksek olmasına karşın alt kısımlar yine de buz gibi oluyor ise tesisatta tıkanma olabilir. Bu yüzden yardımları uzman bir tesisatçıdan alabilirsiniz. Kombi kalorifer ayarı normal ise, üst ve alt kısım arasında ısı farkı varsa emin olabilirsiniz ki daha iyi ısınabilir, beklentinize yanıt da bulabilirsiniz.

  • İşin ticaretinde olanlar sizlere kaloriferlerin üst ve alt kısımları aynı sıcaklıkta ısınacak hale gelecek diyebilir. İnanmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü peteklerin üstü ve altı aynı sıcaklıkta olsaydı eğer petekleriniz sadece kendini ısıtırdı, ortamı ısıtmazdı. Çünkü hava akışı sağlanmamış olurdu. Bu nedenle de üst kısımlar daha sıcak, alt kısımlar her zaman ısı derecesine bağlı daha ılık veya daha soğuk olur.

Kaloriferler Sağdan Sola Isıtmıyorsa

  • Bu durum kaloriferlerin hava yaptığı anlamına gelir Bu gibi durumlarda kaloriferin üst yan kısmındaki müşürü açarak havasını almak gerekir. Hava alma işlemini düz bir tornavida yardımı ile ya da varsa eğer hava alma anahtarı ile alabilirsiniz. Bu gibi ısıtma durumlarında servis yardımı almanıza gerek yoktur. Kalorifer havasını aldığınızda sorun çözümlenecektir.

Kaloriferlerin Üstü Isınmıyorsa

  • Kaloriferlerin üst kısımlarında ısı olmuyorsa eğer bu durum hava yaptığı anlamına gelir Kaloriferlerin sıcaklık girişi üst kısımdan sıcaklık çıkışı alt kısımdan olur. Üst kısımlarda ısı olmadığında hava yaptığını anlayabiliriz. Havasını alırsak eğer sorun çözümlenecektir.
0 0 votes
Sayfa Reytingi
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x