Termosifon Nedir

Termosifon Nedir ?

5 litreden başlayarak 120 litreye kadar kapasitesi bulunan, deposuna almış olduğu suyu elektrik enerjisi ile ısıtan ve ısıtma sonrasında suyun sıcak kalmasına yardımcı olan cihazdır.

Termosifonlar özellikle de doğalgazlı ya da katı yakıtlı ısıtıcı olmayan veya kullanılmayan konutlarda tercih edilen üründür. Banyo ya da mutfak gibi sıcak su talebinin olduğu yerlerde kullanılır. İçinde sürekli sıcak su bulunur. Bu sebeple ani ve sürekli olan sıcak su talebine yanıt verir.

Termosifon Nasıl Çalışır?

Önce kullanıcı tarafından bir ısıtma ayarına getirilir. İstenen sıcaklığa ayarlandıktan sonra bu sıcaklık değerine geldiğinde sıcak su talebine yanıt verir. İstenen sıcaklık değerinin altına düşüldüğünde yani sıcak su talebi olmadığında otomatik olarak devreye girer. Suyu istenen sıcaklığa ulaşıncaya kadar ısıtır.

  • Termosifon kullanılmadığında kapatılmamalı, açık bırakılmalıdır. Ancak dairenizde uzun süre bulunmayacaksanız kapatabilirsiniz. Termosifonu kapatmak demek tasarruf sağlamak demek değildir. Çünkü termosifon zaten yapı gereği izolasyonlu bir malzemeden oluşur. İçindeki mevcut suyun ısısını yaklaşık olarak 24 saat boyunca muhafaza edebilme özelliğine sahiptir. Gün içinde sıcak su talebiniz olmasa bile termosifonun devreye girme zamanı maksimum 10 dakika olur. Bu durumun da faturanızı yansıtacağı bedel maksimum 2 tl kadar olur. Termosifon kapatılmadan kullanılır ise ancak konfor ve tasarruf sağlanmış olur.

Termosifon Hangi Parçalardan Oluşur?

  • Kazan (yani gövde)
  • Rezistans (yani ısıtıcı)
  • Termostat
  • Emniyet Ventili
  • Termal Devre Kesici
  • Sinyal Lambalar
  • Anot

Termosifonların içinde bulunan parçaları bu şekilde sıralayabiliriz.

Termosifon Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

  • Avantajları Sürekli belirli bir hacimde sıcak su bulundurur. Ayrıca su istenen sıcaklıkta ayarlanabilir. Kullanıcı talebine bağlı ayar yapılabilir.
  • Dezavantajları En önemli dezavantajı elektrikli olup, faturaların biraz yüksek gelmesine neden olmasıdır.

Termosifon Nedir başlığı altında sunduğumuz bilgileri incelediniz. Termosifonların yararları zararlarından daha çoktur. Eğer konutunuzda ısıtma cihazı ayrı ise sıcak su talebi için termosifonu tercih edebilirsiniz. Piyasada birçok marka model ve çeşitte termosifon bulunur. Seçiminizi de aile birey sayısına göre yaparsanız doğru termosifona ulaşmış olursunuz.

0 0 votes
Sayfa Reytingi
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x