Baymak Duo Tec Arıza Kodları
Makalemizde sunduğumuz bilgiler Baymak Duo Tec Premix Yoğuşmalı (24-28-33-42-45 kW kapasiteli) kombilerde oluşan arıza kodlarıdır.
E01 Arızası Cihazda başarısız ateşleme kodu olarak bilinir.
Çözüm Duo tec kombilerde gaz yokluğu-ateşleme sorunudur.
E02 Arızası Hatalı alev oluşumu anlamına gelir.
Çözüm Bu probleminin birçok sebebi bulunmaktadır. Bilhassa de gaz valfinin kapanmayarak ateşlemeye devam etmesi yada anakartta sorun olması benzer şekilde durumlarda yaşanır. İyonizasyon elektrodunda da sorun olabilmektedir. Tespit ve müdahale için servisi aramalısınız.
E03 Arızası Aşırı ısınma problemi olarak bilinir.
Çözüm Limit termostat problemi olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur.
E05 Arızası Fan geri besleme problemi olarak bilinir.
Çözüm Bu sorun için atık gaz sistem problemi da diyebiliriz.
E08 Arızası Ateşleme devresinde sorun olduğunda bu hata kodu yer alır.
Çözüm Bu arıza durumunda kombiye gaz geldiğinden eminseniz kombiyi servis öncesi resetlemeniz gerekir. Birkaç reset işlemine karşın arıza hala devam etmekte ise servis yardımı almalısınız. Arıza durumunda; kart, iyon elektrodu, gaz valfi benzer şekilde parçaları denetlemek gerekir.
E09 Arızası Gaz grubu geri besleme problemi olarak bilinir.
Çözüm Gaz grubu kombilerde gaz armatörü ya da gaz valfi olarak da isimlendirebileceğimiz bir parçadır. Bu parçada sorun olduğunda yada bir kart arızası olduğunda ekranda bu hata kodu yer alabilmektedir. Bu mevzuda servis yardımı almalısınız.
E12 Arızası EEPROM hatası anlamına gelir.
Çözüm Yazılım problemi anlamına gelir. Bu durumda direkt olarak Baymak Duo tec Servisi ile görüşmeli, yardım almalısınız. Elektronik sistemin denetim edilmesi gerekir.
E21 Arızası Elektronik kart problemi bulunduğunu bildiren arıza kodudur.
Çözüm Bu durumda aygıt çalışmaz. Probleminin çözümlenmesi kartın onarım ya da değişim işlemini gerektirir. Bu yüzden de yardımları Baymak Servisi’nden almalısınız.
F13 Arızası Reset kilitlenmesi olarak malum arıza kodudur.
Çözüm Reset düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda ya da olması gerekenden fazla bastığınızda bu sorun karşınıza çıkar. Bu durumda Duo tec kombiye gelen elektrik beslemesini kapatıp tekrardan açmanız gerekmektedir. Sorun düzelmez ve gene devam eder ise ne olursa olsun servis çağırmalısınız.
F34 Arızası Düşük besleme gerilim problemi olarak bilinir.
Çözüm Şu demek oluyor ki bu arıza ile ilgili bir nevi voltaj sorunudur diyebiliriz. Cihaza gelen voltajın düşük bulunduğunu belirtir. Aygıt bu durumda otomatik resetlenecektir. Bu durumda sorun bir süre beklemeniz sonrasında düzelebilir. Gene de bir düzelme durumu olmaz ise ne olursa olsun servis çağırınız. Bu probleminin düzelmediği durumlarda düşük voltaj sebebi ile genel olarak karşımıza anakart problemi çıkmaktadır. Anakart düşük gelen voltaj sebebi ile yanmış yada hasar görmüş olabilir. Bu sorundan kurtulmak adına anakarta müdahale gerekir. Bu yüzden servis yardımı alınız. Anakarta meydana getirilen müdahale sonrasında sorun çözümlenir fakat tekrardan da edebilir. Probleminin bir kez daha yaşanılmaması ve müdahale edilen anakartın garantiye girmesi adına KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanmanızı tavsiye ederiz.
F35 Arızası Merkezi ısıtma sensör sorunudur.
Çözüm Bu sorunda kalorifer sensörü arızalı denilebilir. Sensörün yanı sıra sensör kablolarında kopma-kısa dönem durumu yada borularda nemlenme olabilmektedir. Tespit ve müdahale için servisi aramanız gerekmektedir.
F37 Arızası Su basıncının düşük olduğu anlamına gelen arıza kodudur.
Çözüm Duo tec kombilerde sık karşılaşılan bir arıza durumudur. Bu durumda kullanıcı olarak basıncı 1,5 bara kadar çıkarmalı doğrusu cihaza su basmalısınız. Duotec model kombilerin tazyik göstergesi sağ alttadır. Doldurma musluğu da tazyik göstergesinin derhal yanında mavi renkte bir parçadır. Sola çevirdiğiniz süre su sesi gelir. Basıncı takip edin. Yükselmeler olur. 1.5 değerine ulaşınca doldurma musluğunu sağa çevirerek ne olursa olsun kapatın. Ekrandaki F37 Arızası silinecek yerine AP yazısı belirecektir.
F39 Arızası Dış hava sensör problemi bulunduğunu bildirir.
Çözüm Dış hava sensörü her kombide bulunmaz. Parçanın görevi ise dışarıdaki ortam sıcaklığına nazaran kombiyi çalıştırmaktır. Kimi süre kombilerde dış hava sensörü olmadan da bu arıza durumu yaşanabilmektedir. Bu durumda da ihtimaller içinde sebep elektrik ile ilgili olmaktadır. Tespit ve müdahale için ne olursa olsun servisi aramalısınız.
F50 Arızası Sıcak su boyler sensöründe sorun bulunduğunu belirtir.
Çözüm Kullanıcı olarak hiçbir müdahalede bulunamazsınız. Yardımları da ne olursa olsun Baymak Servisi’nden almalısınız.
F51 Arızası PT1000 sensör problemi anlamına gelir.
Çözüm Yardım amacı ile servisi aramanızı tavsiye ederiz.
F52 Arızası Kullanım suyu sensör problemi olarak anlayabileceğimiz arıza kodudur.
Çözüm Bu durumda sıcak su alamazsınız ve sorun yaşarsınız. Probleminin tek sebebi sıcak su ntc si de değildir. Bu benzer şekilde durumlarda sensör kablolarında; temas durumu, kısa dönem yada kopma da olabilmektedir. Ek olarak borularda nemlenme olabilmektedir. Teşhis ve müdahale için ne olursa olsun uzman yardımı almalısınız.
F53 Arızası Termal sigortanın kapalı olduğu anlamını taşıyan bir arıza kodudur.
Çözüm Bu durumda yapabileceğiniz bir işlem olmadığı için servis yardımı almalısınız.