Kombinin Donmaması İçin Yapılacaklar
Hangi Kombiler Donma Riski Taşır?
Özellikle de açık balkonda monteli durumda olan kombiler donmaya maruz kalabilir.
Kombinin Donduğu Nasıl Anlaşılır?
► Kombi balkondaysa, dolap içinde olsun ya da olmasın balkon açık durumdaysa, hava sıcaklığı – yi gösteriyorsa, cihaz birden durdu çalışmıyorsa, ciddi şekilde su akıtıyorsa bu durumda donduğu anlaşılabilir.
Kombi Donduğunda Kimden Yardım Alınmalı?
Kullanılır durumda olan kombi tesisatında sadece kombide donma meydana gelmez. Kombi açık balkonda ve dolap içinde değilse kombinin donma riski daha yüksektir. Fakat kombi açık balkonda dolap içinde ise altında bulunan tesisat borularının donma olasılığı yüksek olmaktadır.
- Kombi kullanımı sırasında musluklardan hiç su akmıyorsa (soğuk ya da sıcak)
Bu durumda ya dairede sular kesiktir, ya genel su saati donmuştur ya da su borularında donma meydana gelmiştir. Bu durumda tesisatçıdan yardım almalısınız.
- Kombi kullanımı sırasında soğuk su musluğu açıldığında su akıyor sıcak su musluğu açıldığında su hiç akmıyorsa
Soğuk su giriş borusu donmuş olabilir. Tesisatçıdan yardım almanız gerekmektedir.
- Kombi kullanımı sırasında musluklardan su geliyor fakat sıcak su gelmiyor ya da cihaz petek sisteminde de çalışmıyor ise
Kombi bir de açık balkonda dolap içinde değilse; kombi donmuş olabilir. Bu durumda Kombi Servisi nden yardım almanız gerekmektedir.
Kombinin Donmaması İçin Ne Yapmak Gerekir?
Proje gereği balkona monte edildi ise ekipler zaten sizleri donmaya karşı uyarır. Bu uyarılara uymadığınız ya da uyarıları dikkate almadığınız durumda kombi veya tesisat donabilir. Oluşabilecek masraf yükselebilir ve soğuk kış döneminde kombisiz kalabilirsiniz.
- Kombiyi dolap içinde kullanmak
- Açık balkonda kombi kullanmamak (balkon açık ise mutlaka kapatılmalıdır)
- Kombi altında bulunan borulara izolasyon yaptırmak (borulara izolasyon yapılır ise soğuktan donma riski azalır ve sorun yaratmaz)
- Kombi bakım ve kontrollerini kış öncesinde uzmanına yaptırmak